Elk jaar doen er gemiddeld ruim 200 kinderen mee aan de Kindervakantieweek. In totaal zijn er ongeveer 20 groepen kinderen en elke groep wordt begeleid door gemiddeld twee vrijwilligers (bij twee jonge, nieuwe vrijwilligers wordt ook een ouder iemand gezet). Het is niet alleen gezellig om met twee tot drie personen een groep te begeleiden, maar ook handig (bij het halen van spelmateriaal of om kinderen te begeleiden naar de wc) en belangrijk in verband met de veiligheid van de kinderen.

Op de dag(en) dat u als vrijwilliger aanwezig bent moet u om 9.30 uur aanwezig zijn (met uitzondering van vrijdag). U begeleidt een groep van 10.00-15.30 uur. Het gaat echt om het begeleiden van de groep, voor de activiteiten/spelletjes is iemand aanwezig of is er een duidelijke spelaanwijzing. Het belangrijkste wat voor ons en voor u ook telt is dat de kinderen het naar hun zin hebben.

Op vrijdag begint het programma later, namelijk om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Vanaf 2013 is het programma aangepast en kunnen de kinderen niet meer zonder begeleiding komen.

Bij aanvang van iedere dag ontvangen de vrijwilligers, naast de groepsindeling en het bekende openingslied, het dagprogramma voor hun groep met daarbij belangrijke informatie, spelbeschrijvingen, etc.

Voor aanvang kunnen de vrijwilligers vanaf 09:30 uur eerst rustig wakker worden onder het genot van een vers kopje koffie of thee bij de materiaaltent op het weiland. En natuurlijk staat na afloop van iedere dag een welverdiend (fris)drankje en hapje klaar in de blokhut. Per dag hebben we ongeveer 60 vrijwilligers nodig.

Naast de begeleiding van de groepen zoeken we ook altijd vrijwilligers die helpen bij het opzetten en afbreken van de tenten (zondag voorafgaand aan de week, donderdagmiddag in de week) en vliegende keeps die tijdens de week een helpende hand bieden. Het bestuur van SKW kan niet functioneren zonder de inzet en bijdrage van de benodigde vrijwilligers gedurende de Kindervakantieweek, wij hopen dat we dit jaar wederom op uw broodnodige hulp mogen rekenen!!

Iedereen die de Kindervakantieweek een warm hart toedraagt, roepen wij op zich zo snel mogelijk op te geven om te komen helpen. Een dag, meerdere dagen, de hele week, laat het ons zo snel mogelijk weten. Bij het inschrijven van 1 kind moet er 1 dag een vrijwilliger worden aangemeld. Bij het inschrijven van 2 of meer kinderen moet er voor 2 dagen een vrijwilliger worden aangemeld. Dit hoeft niet per se een ouder te zijn, het kan ook een oma, opa, neef, nicht, buurman/vrouw etc. zijn. Het is voor ons belangrijk om te weten op hoeveel hulp wij tijdens de week kunnen rekenen. Geef u daarom als vrijwilliger op via een e-mailtje of via het contactformulier. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.